Tidlig julegave til grønne nabofællesskaber i Lyngby og Virum

Med en donation på 20.000 kr. fra LB Foreningen, der ejer Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, LB Forsikring, får man nu mulighed for både at plante flere mikroskove og få liv i drømmene om en lokal bæredygtighedsfestival i Lyngby-Taarbæk kommune.

Der er fart på de bæredygtige ambitioner hos den lokale udgave af Grønne Nabofællesskaber i Lyngby-Taarbæk kommune. Og med 20.000 kroner ekstra i kassen fra de lokale repræsentanter for LB Foreningen i Nordsjælland får man nu ekstra mulighed for at gøre noget ved de ambitioner.

”Vi er meget glade for donationen fra LB Foreningen. Den giver os mulighed for at skabe flere mikroskove, der kan være med til at øge biodiversiteten i kommunen. Vi kan også begynde at få endnu mere fart i vores arbejde for at få stablet en bæredygtighedsfestival til sommer på benene,” lyder det fra Hanne Hvidt, forperson for Grønne Nabofællesskaber i Lyngby og Virum.

Konkret skal de 20.000 kr. gå til at fortsætte et projekt med små mikroskove, såkaldte Miyawaki skove, som kan være helt ned til 16 m2. Grønne Nabofællesskaber har allerede indviet den første skov på Virum Gymnasium, hvor 600 træer med 24 forskellige arter nu udgør en 250 m2 skov. ”Vi håber, at vi med flere penge nu kan sætte gang i flere små skove rundt omkring i kommunen. Det kunne være i daginstitutioner eller skolegårde, hvor et projekt med små skove ville kunne engagere børnene og give dem en ny måde at lære om biodiversitet på,” forklarer Hanne Hvidt.

Grønne Nabofællesskaber vil også sammen med Lyngby-Taarbæk kommune arrangere en bæredygtighedsfestival i det centrale Lyngby til juni 2024: ”Med bæredygtighedsfestivalen vil vi samle hele byen omkring en masse spændende boder og talks om bæredygtige løsninger, som kan inspirere os alle sammen til at gøre en forskel for klima og biodiversitet,” siger Hanne Hvidt.

For LB Foreningen er man glade for at kunne bakke om de lokale initiativer: ”Vi står overfor en kæmpe udfordring ift. klima og biodiversitet. Noget som nogle gange kan virke helt uoverskuelig for den almindelige borger. Derfor er det så vigtigt, at vi giver hinanden gode eksempler på, hvordan man kan gøre en forskel og inspirerer hinanden til at skabe nye løsninger i fællesskab. Det er Grønne Nabofællesskaber og deres initiativer rigtig gode eksempler på,” siger Charlotte Algreen, der sammen med Karin Bech er to af LB Foreningens lokale repræsentanter i Nordsjælland.

OM GRØNNE NABOFÆLLESSKABER
Grønne Nabofællesskaber er et lokalt netværk for omstillingsinteresserede folk og familier. Her hjælper man folk til at finde grønne, klima, biodiversitets- og miljø interesserede ligesindede der hvor de bor og få endnu flere bæredygtige aktiviteter ud i lokalsamfundet. Det handler om at inspirere andre og blive inspireret af andre til gode grønne løsninger. I alt er der over 15000 medlemmer i 229 grønne nabofællesskaber i 98 kommuner.
I Lyngby-Taarbæk kommune har Grønne Nabofællesskaber eksisteret siden 2022, og der er i dag ca. 450 medlemmer.

OM LB FORENINGEN
LB Foreningen er ejer af LB Forsikring, som er Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, med over 430.000 medlemmer. De mange tusinde medlemmer repræsenteres af 70 delegerede valgt af medlemmerne over hele landet. De står bl.a. for velgørende uddelinger i deres regioner. LB Forsikring består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. Som forsikringstager i LB Forsikring er man også medlem af LB Foreningen og dermed medejer af LB Forsikring.

For yderligere oplysninger kontakt
LB Foreningen: Kommunikationschef, Mikkel Klausen, tlf. 24 28 21 10
Grønne Nabofællesskaber: Forperson, Hanne Hvidt, tlf. 22 56 80 18