Skolepatruljer

Rådet for Sikker Trafik og LB Foreningen har frem til og med 2024 indgået et samarbejde, der fortsat skal gøre det attraktivt at være Skolepatrulje og skabe respekt for det store stykke arbejde Skolepatruljerne dagligt gør rundt omkring i landet.

Skolepatruljerne skaber tryghed i trafikken for både børn og voksne. Morgen efter morgen, i al slags vejr står de der. Udrustet med veste og viljestyrke afvikler de morgentrafikken og hjælper store og små sikkert i skole. Sådan har det været siden 1949, hvor Danmarks første skolepatrulje så dagens lys.

I dag går de stadig forrest som det gode eksempel og minder alle os andre om, at vi skal passe på hinanden – ikke bare i trafikken, men overalt i livet. De tager et større ansvar end de fleste og ser det som helt naturligt at hjælpe de mindste elever sikkert i skole hver morgen. Skolepatruljen viser os alle sammen, at en lille smule hensyn og overskud er alt det kræver – så er vi godt på vej sammen.

Projektet støttes med 3.900.000 kr., fordi det forener tanken om, at vi i fællesskab kan gøre noget godt for andre og trygheden ved at kunne komme sikkert til og fra skole. Vi har sammen med Rådet for Sikker Trafik udviklet en række forskellige initiativer for at hylde skolepatruljerne og øge sikkerheden.

Årets Skolepatrulje

Hvert år hylder vi Årets Skolepatrulje, som indstilles af folk fra lokalsamfundet, lærere eller forældre. Der findes en vinder i hver region, der belønnes med 5000 kr. til Skolepatruljen. Blandt de fem regionale vindere findes en national vinder, som hyldes med Verdens Fedeste Frikvarter, hvor der er musik, is og partybus til hele skolepatruljens skole. Se mere her.

Den Sureste Uge

I uge 5 er det ekstra koldt og surt at være Skolepatrulje, så i netop den uge sætter vi fokus på skolepatruljerne i samarbejde med over 60 kommuner og landets politikredse, som alle finder på hver deres måde at hylde skolepatruljerne og give dem lidt ekstra forkælelse i den sure tid. Derudover inviteres alle skolepatruljer til Det Sureste Show, en online begivenhed med masser af underholdning og konkurrencer målrettet skolepatruljerne. Se mere her.

Pas på Skolepatruljerne

Selvom langt de fleste elever er glade og trygge i deres frivillige arbejde som skolepatruljer, så viser undersøgelser desværre, at op mod hver tredje elev oplever ubehagelige og farlige episoder, mens de står skolepatrulje. For at gøre opmærksom på det gennemfører vi sammen med Rådet for Sikker Trafik og mere end 70 kommuner landet over kampagnen ”Pas på Skolepatruljen”, hvor vi i fællesskab gør opmærksom på, at andre trafikanter skal tage særligt hensyn til skolepatruljerne. Det gøres med vejsideplakater, videospots og presseindsats. Se mere her.