Repair Cafe

Repair Cafe Danmark og LB Foreningen har siden 2019 haft et samarbejde om at udbrede Repair Cafeer rundt omkring i landet. I den periode er antallet af cafeer vokset fra 15 til over 80 cafeer over hele landet.

Formålet med cafeerne er at reducere affald, ændre forbrugsmønstre og skabe viden om og lyst til grøn omstilling, ved at vise forbrugerne, at det er muligt at reparere ting, frem at kassere og købe nyt. I LB Foreningen ønsker vi at støtte op om dette:

"Vores klode er under pres bl.a. på grund af vores forbrug og den kultur af forbrug og smid-væk, som har hersket længe. Som forsikringsselskab har vi været med til at understøtte den udvikling, fordi vi sikrer, at vores medlemmer får erstattet deres ting med nye produkter. Men hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling, skal vi alle i højere grad til at være bevidste om, hvordan vores ting kan holde længere. Vi skal reparere dem og ikke blot erstatte med nyt, hvis det ikke lige virker. Det er Repair Cafeer i Danmark rigtig gode eksempler på, og derfor har vi valgt at gå sammen om at udbrede tanken om reparationer og ikke mindst udbrede Repair Cafeerne over hele Danmark”, siger Mikkel Klausen, chef for uddelinger, udvikling og kommunikation i LB Foreningen.

Udover samarbejdet omkring udbredelsen af Repair Cafeer har Repair Cafe Danmark og LB Foreningen også udviklet en klimaberegner [link til klimaberegner] med støtte fra Aalborg Universitet. Her kan man se hvad en reparation af nogle af de mest almindelige husholdningsprodukter kan spare kloden for i Co2.

Læs mere om Repair Cafe Danmark her.