* Forsikring & Pension, Puf de unge til en forsikring, 2014

Thoniso studerer til fordel for en bæredygtig udvikling i Zambia

2. SØNDAG I ADVENT.

Som barn voksede Thoniso op i Zambia meget tæt på sin bedstefar, som var landmand. Han lærte Thoniso at passe godt på farmens ænder, kyllinger, duer og at dyrke grøntsager.

I dag er Thoniso en ung kvinde på 23 år og studerer landbrug på Earth University i Costa Rica. Det sker takket være et fireårigt scholarship fra LB Foreningen, som skal støtte den unge studerende på hendes rejse mod en kvalitetsuddannelse, der skal hjælpe hende med at etablere bæredygtigt landbrug i hendes hjemland.

- Mit ønske er at vende hjem til Zambia og arbejde med kvinder og unge mennesker beskæftiget inden for landbrug og lære dem, hvordan de bliver selvforsynende og i stand til at sørge for mad til sig selv og deres familie, siger Thoniso og fortsætter:

- Jeg er ikke sikker på, at det er gået op for mig, hvor meget denne mulighed vil komme til at ændre mit liv. Da jeg ankom til campus, blev jeg forbløffet over, hvor smuk og ren og velholdt skolen er. Alle klasselokalerne er udstyret med borde og stole i god stand, og der er nok til, at vi alle sammen kan få en plads. Sådan var det ikke, da jeg studerede i Zambia. Der var nogle af os nødt til at stå op, ligesom der ikke var nok bøger til os alle sammen, eller også var lærermaterialerne forældede, fortæller Thoniso.

På www.lbforeningen.dk kan du læse mere om LB Foreningens velgørende arbejde til fordel for blandt andet børn og unge og kvalitetsundervisning.

Rigtig glædelig jul!