LB Foreningen donerer 10 mio. kr. til ofrene for krigen i Ukraine

LB Foreningen, som omfatter alle 412.000 medlemmer af LB Forsikring, har besluttet at donere 10 mio. kr. til organisationerne Røde Kors, Red Barnet og Unicef, som hver modtager 3.333.333 kr. til deres arbejde for ofrene i Ukraine, som netop nu er hårdt ramt af konflikten i deres land. Det er samtidig den største enkeltstående donation i foreningens historie.

.”Krigen i Ukraine har allerede krævet mange ofre og drevet over en million mennesker på flugt. Familier og børn i alle aldre er revet ud af deres hverdag med arbejde, skole, kammerater og familie. De skal have al den støtte og hjælp de kan få. Med dette bidrag til Røde Kors, Red Barnet og Unicef håber vi, at kunne være med til at gøre en forskel,” siger Lars Busk Hansen, formand for LB Foreningen og bestyrelsesformand i LB Forsikring.

De tre modtagende organisationer er også meget glade for støtten:

”Jeg er lige nu på grænsen til Ukraine, hvor tusinder af mennesker, især kvinder og børn, søger tilflugt fra krigens rædsler. Det er voldsomt og mange er dybt traumatiserede. De humanitære behov er enorme. Derfor gør det mig også glad at mærke, hvordan hjælpen strømmer ind fra hele Danmark. Det er bl.a. LB Foreningen, der netop har støttet med mere end 3 mio. kr. Fantastisk, for der er brug for det. Tusind tak,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

”Vi er meget taknemmelige for den generøse donation på 3,3 millioner kroner til vores arbejde for børn ramt af konflikten i Ukraine, som betyder, at vi kan vi nå ud til endnu flere børn. Og lige nu er behovet enormt. LB Foreningen gør med donationen en kæmpe forskel i en meget alvorlig situation. Tusind tak for det,” siger Janne Tynell, stedfortrædende generalsekretær i Red Barnet.

”Vores kollegaer fra Ukraine og langs flygtningeruterne beretter om et stort akut behov for hjælp til de 7,5 millioner børn og deres familie, som er blevet ofre i en konflikt, de ikke selv er skyld i. Vi er derfor yderst taknemmelige for den støtte, som danske virksomheder og fonde, såsom LB Foreningen, har vist UNICEF. Det betyder, at vi kan nå nogle af de mange børn, der virkelig har brug for vores støtte” siger Susanne Dahl, Direktør for Partnerskaber og Programmer i UNICEF Danmark.

Midlerne fra LB Foreningen kommer oveni beslutningen om at lade alle ukrainske flygtninge indkvarteret hos medlemmer i LB Forsikring være omfattet af medlemmernes indbo- og ansvarsforsikring. 

LB Foreningen er ejer af LB Forsikring, som er Danmarks største medlemsejede forsikringsselskab med over 400.000 medlemmer. LB Forsikring består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. Alle medlemmer af LB Forsikring er også medlemmer af LB Foreningen og dermed medejere af LB Forsikring.