1 million kroner til motivation og fastholdelse

For 19. år i træk har LB Fonden uddelt op til 1 million kroner til kulturelle og forskningsmæssige formål til gavn for undervisningsområdet.

Det skete i går onsdag, hvor følgende seks projekter fik støtte til deres arbejde med motivation og fastholdelse på alle uddannelsestrin: 

 • Pædagogik på kanten har fået 400.000 kroner til at undersøge langtidseffekten af intensive læringsforløb målrettet børn og unge på kanten af det ordinære uddannelsessystem.

  I spidsen for projektet står lektor Frans Ørsted Andersen og hans team fra DPU, Aarhus Universitet, der blandt andet skal identificere, hvilke faktorer der virker på tværs af forskellige indsatser som fx Drengeakademiet, Anholtprojektet, Frysehuset og Esbjergakademiet.

  Læs mere her
 • Centerleder Ane Qvortrup fra Syddansk Universitet har fået 250.000 kroner til at skabe ny viden om, hvorfor drenge både præsterer, trives og vurderes ringere end piger i folkeskolen.

  Læs mere her
 • Ungdommens Røde Kors har fået 150.000 kroner til det nystartede projekt Sprint – idéer der forandrer din verden. En titel, der dækker over et arbejde med skoleforløb i aktivt medborgerskab.

  Læs mere her

 • Tycho Brahe Planetariums projekt Marsrobotten har fået 110.000 kroner til at skabe et tværfagligt undervisningsforløb inden for naturfag med udgangspunkt i rummissioner og programmering.

  Læs mere her

 • Børneteaterprojektet Hodja fra Danmark har fået 70.000 kroner til arbejdet med at skabe forestillinger og kreative workshops for asylbørn.

  Læs mere her

 • Autismecenter Nord-Bo har fået 19.000 kroner til undervisningsforløb med LEGO Mindstorms, der skal hjælpe med at udvikle unge med autismes interesse for programmering samt finmotorik og sociale kompetencer.

  Læs mere her