Skolepatruljer vinder præmie på 5.000 kroner

10 skolepatruljer har netop vundet 5.000 kroner hver i en landsdækkende fotokonkurrence, som Rådet for Sikker Trafik og Lærerstandens Brandforsikring står bag. Formålet er at anerkende skolepatruljerne for deres vigtige og frivillige arbejde på skolevejene.

Skolepatruljen skaber tryghed i trafikken for både børn og voksne. Morgen efter morgen, i al slags vejr står de der. Med vest og viljestyrke afvikler de morgentrafikken og hjælper både de yngste og de ældste sikkert i skole. Sådan har det været siden 1949, hvor Danmarks første skolepatrulje så dagens lys.

Hvert forår fejres skolepatruljerne med en festdag i Legoland og Tivoli. Men for at give skolepatruljerne et ekstra skulderklap har Rådet for Sikker Trafik og Lærerstandens Brandforsikring netop afholdt en fotokonkurrence.

I alt 52 skolepatruljer har deltaget og indsendt et kreativt foto af patruljen, som er kriteriet for at deltage i konkurrencen. Hver skolepatrulje vinder 5.000 kroner, som de sammen med færdselskontaktlæreren kan bruge til fælles aktiviteter som en ekstra belønning for deres indsats. Det kan f.eks. være oplevelser som f.eks. ture i biffen eller varm kakao i vinterhalvåret, hvor de hver morgen står i kulden og hjælper børn over vejen.  

Vinderne af årets skolepatrulje-fotokonkurrence er;

Region Nordjylland
Bedsted Skole
Dueholmskolen

Region Midtjylland
Sparkær Skole
Horsens Byskole afd. Kildegade

Region Syddanmark
Deutsche Schule Pattburg
Vestre Skole, Svendborg

Region Sjælland
Holmegaardskolen afd. Toksværd
Stormarkskolen

Region Hovedstaden
Bagsværd Kostskole og Gymnasium
Bækkegårdskolen

Se og download alle vinderbillederne her. 

Det er et krævende job, men også et givende job at være skolepatrulje. Eleverne er med til at sikre, at forældre med tryghed kan sende deres børn alene i skole på gåben eller cykel, og derfor fortjener skolepatruljerne stor anerkendelse og ros for deres indsats, siger Jakob Skov Øllgård, konsulent, Rådet for Sikker Trafik.

Bilister sænker farten
En tidligere undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik viser, at mange bilister sænker farten, når de kører på en skolevej og ser en skolepatrulje. Det er vigtigt både af hensyn til sikkerheden og trygheden. Når politiet hvert år gennemfører fartkontrol på skolevejene, stopper de desværre alt for mange, der kører for stærkt.

Foruden at få farten ned er skolepatruljerne også en god støtte til de yngste elever, der stadig kan have brug for hjælp til at komme sikkert over vejen.

Når man er ny i trafikken, er der meget, der kan distrahere og derfor glemmer nogle børn fx at se sig godt for, når de skal over vejen. Her er skolepatruljerne en god støtte og hjælp, der sikrer at alle børn kommer sikkert og trygt over vejen, når de skal i skole, siger Mikkel Klausen, CSR-chef i Lærerstandens Brandforsikring, som netop har indgået et samarbejde med Rådet for Sikker Trafik, som skal støtte skolepatruljernes arbejde.

Om skolepatruljerne

  • En skolepatrulje må kun dirigere skolens elever og ikke trafikken. I følge færdselsloven skal trafikanter vise særligt hensyn over for skolepatruljen.
  • Det er elever fra 6.-9. klasse som står skolepatrulje
  • Der er skolepatruljer på omkring halvdelen af landets skoler.
  • Omkring 20.000 elever er med i skolepatruljerne.
  • Skolepatruljerne uddannes af enten lærere eller politiet, og de lærer bl.a. om færdselsloven.
  • Skolepatruljernes udstyr er en gul refleksvest og en refleks-”slikkepind”, der opfylder en særlig standard.
  • Vil du have en skolepatrulje på dit barns skole, så se her, hvordan man får det sat i gang: https://www.sikkertrafik.dk/boern-unge/skolepatrulje

Kontakt
Jakob Skov Øllgård, konsulent, Rådet for Sikker Trafik: 22468447.
Søren Ørsted Pedersen, pressechef, Rådet for Sikker Trafik: 22327009.
Mikkel Klausen, CSR-chef, Lærerstandens Brandforsikring: 24282110.