Lokal donation på 50.000 kr. giver tidlig jul på Vesterbro

Med en donation på 50.000 kr. fra Hovedstadens afdeling af LB Foreningen får Vesterbro Julehjælp mulighed for at skrue op for hjælpen til udsatte familier i bydelen.

Der var stor glæde den 2. søndag i advent, da frivillige tog imod Lone Billehøj, en lokal repræsentant for LB Foreningen i København, ved julemarkedet på Enghave Plads. Med sig medbragte hun nemlig en stor papcheck på 50.000 kr. som markerede overrækkelsen af en donation på netop det beløb til Vesterbro Julehjælp.

”Vi er simpelthen så glade for donationen fra LB. Den sikrer fundamentet for dette års julehjælp, så vi kan koncentrere kræfterne om at inddrage resten af bydelen i projektet og hjælpe alle, der har behov” forklarer Anja Kure, bestyrelsesmedlem i den sociale frivilligforening, Vesterbro Julehjælp.

Uddelingen af julehjælp foregår d. 22. december og består af 4-5 poser med madvarer til juleaften og juledagene, samt et udvalg af julegaver til familiernes børn og unge.

Vesterbro Julehjælp drives af en mangfoldig skare af frivillige, der på forskellige måder samler ind til formålet og samtidig aktiverer lokalmiljøet i bydelen. Projektet lykkes kun, fordi der hvert år er en række forskellige lokale aktører, der står sammen om at samle ind til dem, der ikke har økonomi til at fejre julen.

I LB Foreningen er man også glade for at kunne støtte projektet. ”Der er mange familier, som ved juletid kan føle sig udenfor det store fællesskab, når der mangler penge og ressourcer til at skabe de mere normale rammer omkring en jul, som særligt børnene har forventninger til. Det vil vi meget gerne være med til at afhjælpe og håber, at denne donation kan gøre julen lidt nemmere for flere familier,” siger Lone Billehøj, lokal repræsentant for LB Foreningen, der sammen med Emil Nielsen og Thomas Poulsen er de tre repræsentanter, som står bag donationen.

Vesterbro Julehjælp har gennem de seneste år engageret det lokale erhvervsliv, kunstnere og kulturelle personligheder, sociale og kulturelle foreninger i Vesterbro Julehjælpskalender, som er den største indkomstkilde for projektet, og fra 2022 er indsamlingen for at kunne imødekomme det stigende behov også blevet suppleret med støttekoncerter i samarbejde med Musikforeningen Vesterbro og musikere, der stiller op i den gode sags tjeneste.

Alt overskud ved salg af kalender og koncerter går ubeskåret til indkøb af julehjælp. Foreningen samarbejder med lokale, sociale foreninger, der står for visiteringen af modtagerne.

OM VESTERBRO JULEHJÆLP
Vesterbro Julehjælp er en selvstændig, frivillig forening, der er vokset ud af det gamle lokalråd på Vesterbro. Foreningen har delt mad, gaver og godter ud til udsatte medborgere på Vesterbro i mere end 15 år, og behovet er stigende fra 150 familier (i alle konstellationer) gennem en årrække til 260 familier i 2022.
De fleste midler kommer fra salg en Julehjælpskalender, der er både fysisk og digital. Den bliver dels trykt med støtte fra lokalt erhvervsliv og har kunstneriske motiver fra Vesterbro på forsiden og fortællingen om behovet for Vesterbro Julehjælp på bagsiden. Bag alle lågerne finder man videoer med lokale og i mange tilfælde landskendte kunstnere. De optrædende er musikere, TV-personligheder, forfattere, digtere, dansere og m.m. Fælles for dem er, at de donerer deres indslag til fordel for modtagerne af julepakkerne.

OM LB FORENINGEN
LB Foreningen er ejer af LB Forsikring, som er Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, med over 430.000 medlemmer. De mange tusinde medlemmer repræsenteres af 70 delegerede valgt af medlemmerne over hele landet. De står bl.a. for velgørende uddelinger i deres regioner. LB Forsikring består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. Som forsikringstager i LB Forsikring er man også medlem af LB Foreningen og dermed medejer af LB Forsikring.

For yderligere oplysninger kontakt
LB Foreningen: Kommunikationschef, Mikkel Klausen, tlf. 24 28 21 10
Vesterbro Julehjælp: Anja Kure, tlf. 22 98 87 72