Donation tænder op under lokal ordfestival i Vejle

Med en donation på 50.000 kr. sætter de lokale repræsentanter for LB Foreningen i Trekantsområdet ekstra blus på den nye ordfestival, STEDORD, som den 11.-12. august hylder ordet og sproget, via et bredt udsnit af kunstneriske udtryksformer, hvor ordet er det centrale omdrejningspunkt.

Med donationen har ordfestivalen, STEDORD fået mulighed for at styrke det i forvejen gode program yderligere. Med ansigter som den nordjyske sangpoet Allan Olsen, forfatter Knud Romer og beatpoet Claus Høxbroe er der allerede gode navne på plakaten til ordfestivalen: 

”Vi er meget glade for den flotte donation fra LB Foreningen her i Trekantområdet. Det betyder meget for os, at der er lokale kræfter, der bakker os op og giver os mulighed for at forankre en festival, hvor ordet og ordene bliver sat i centrum. Sproget er en utrolig vigtig faktor og kan både skabe billeder, eftertanke og frirum. Det er det vi gerne vil skabe yderligere fokus på i august,” forklarer musikbooker Bjarne R. Rask fra Bygningen i Vejle, der er en del af arrangørgruppen bag STEDORD.

Festivalen afvikles over to dage d. 11.-12. august, og programmet er spækket med masser af ord og ord-ekvilibrister. Fra de garvede forfattere og poeter til unge kvinder, som netop har stiftet bekendtskab med rap som udtryksform gennem workshops op til festivalen. 

Hos LB Foreningen er man glade for at kunne bakke op om festivalen: ”Ord skaber virkelighed, og sproget er en central del af den måde, vi skaber virkelighed og fællesskaber på. For os i LB Foreningen er fællesskabet helt centralt, og med en festival som STEDORD får vi alle mulighed for at sætte ord på og opleve et fællesskab omkring sproget. Det er vi meget stolte over at være med til at skabe rammerne for,” siger Thomas Rasmussen, lokal delegeret i Trekantområdet og medlem af den nationale bestyrelse i LB Foreningen. Han har sammen med to andre delegerede fra LB Foreningen, Lea Qvottrup og Lisbeth Sørensen stået for donationen.

Udover de allerede nævnte aktiviteter kan man også besøge ’Ølkassen’, som er STEDORDs udgave af ’speakers corner’, eller man kan skrive sit bidrag til en kædenovelle startet af borgmester Jens Ejner Christensen på en opstillet computer. Alle aktiviteter kan opleves på TANKEN, Ørstedsgade 45 i Vejle og en billet koster 175 kr. for en dag eller 295 kr. for begge dage. 

OM STEDORD
STEDORD er Vejles nye ordfestival, hvor du kan få dit ordforråd fyldt op. Vi hylder ordet og sproget, via et bredt udsnit af kunstneriske udtryksformer, hvor ordet er det centrale omdrejningspunkt. Om det er skrevet, læst, talt, hvisket, råbt, eller sunget. Præsenteret ved både udstilling, interaktive installationer, livepodcast og sceneperformance. Fra både professionelle landskendte kunstnere, og lokale talenter.

OM LB FORENINGEN
LB Foreningen er ejer af LB Forsikring, som er Danmarks største medlemsejede forsikringsselskab med over 420.000 medlemmer. LB Forsikring består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. Som forsikringstager i LB Forsikring er man også medlem af LB Foreningen og dermed medejer af LB Forsikring.

For yderligere oplysninger kontakt
LB Foreningen: Kommunikationschef, Mikkel Klausen, tlf. 24 28 21 10
STEDORD: musikbooker Bjarne R. Rask, til. 21 74 08 47