Donation gør det lettere for folk med udviklingshæmning at bryde tabuer

Med en donation fra LB Foreningens lokale repræsentant i Skanderborg bliver det nu lettere for mennesker med udviklingshæmning at fortælle om deres daglige liv og bryde tabuer om, hvem de er, og hvordan de lever.

Kim Henriksen, den lokale repræsentant for LB Foreningen, der ejer LB Forsikring, som er Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, dukkede den 28. april op hos Handipressen i Landsbyen Sølund i Skanderborg med en check på 10.000 kr.

Hos Handipressen er man taknemlig for donationen, der skal gå til optageudstyr, så deres mange frivillige journalister kan lave endnu flere film og historier om livet som mennesker med udviklingshæmning:
”Det er et kæmpe ønske fra vores mange frivillige journalister med fysisk- og psykisk handicap at kunne få lov til at fortælle flere historier fra deres dagligdag. Der er mange forestillinger og tabuer omkring det at være udviklingshæmmet, men sandheden er, at langt de fleste har, som alle andre mennesker udfordringer. De har glæder og bekymringer som du og jeg,” siger Peter Pedersen fra Handipressen.

Kim Henriksen, der har stået for donationen, er også meget glad for at kunne bidrage: ”Jeg har ved selvsyn set hvor stor glæde Sølund Musik-Festival bringer til deres festivaldeltagere og til andre med udviklingshæmning. Handipressens frivillige er virkelig dygtige til at formidle festivalen, men også livet med udviklingshæmning i almindelighed. Det er et fremragende eksempel på det fællesskab, som LB Foreningen meget gerne vil være med til at støtte.”

OM HANDIPRESSEN
Handipressen er et projekttilbud til brugergrupper med udviklingshæmning, der arbejder med aviser, hjemmesider, radio eller fjernsyn. Som handi-journalist kan man få lov at udleve sin drøm om at interviewe sin favoritstjerne eller lave reportager fra Sølund Musik-Festival.

Udover Sølund Musik-Festival, som er Verdens største musikfestival for mennesker med udviklingshæmning, så laver Handipressen også masser af indhold fra dagligdagen blandt mennesker med udviklingshæmning.

Der er i dag to ansvarshavende og 15-20 frivillige journalister i Handipressen. Handipressen har til huse på festivalens adresse i Landsbyen Sølund i Skanderborg.

OM LB FORENINGEN
LB Foreningen er ejer af LB Forsikring, som er Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab med over 420.000 medlemmer. LB Forsikring består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. Alle medlemmer af LB Forsikring er også medlemmer af LB Foreningen og dermed medejere af LB Forsikring.

For yderligere oplysninger kontakt:
Handipressen: Peter Pedersen, kontakt peterpedersen16@gmail.com  
LB Foreningen, Kommunikationschef, Mikkel Klausen, tlf. 24282110