Flot donation skaber nye forbindelser mellem børn, unge og handicappede

Med 50.000 kr. i hånden får tre institutioner i Guldborgsund nu mulighed for at skabe flere muligheder for fælles aktiviteter mellem unge handicappede, børn og unge med udfordringer i uddannelsessystemet. Pengene skal gå til el-ladcykler til fælles ture med både unge, handicappede og vuggestue- og børnehavebørn. Pengene doneres af lokale repræsentanter for LB Foreningen, der ejer Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, LB Forsikring.

”Det er en kæmpegave, at vi nu med den flotte donation fra LB Foreningen får mulighed for at skabe nogle dejlige fællesoplevelser for både børn og unge med cykelture i lokalområdet. Her kan vi knytte endnu flere bånd og skabe fælles værdi på tværs af vores tre institutioner,” siger Thomas Andreassen, leder i Kragereden.

De tre institutioner, Børnehuset Kragereden, STU Guldborgsund og Kraghaven (et aflastningstilbud for børn med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser) ligger dør om dør i udkanten af Nykøbing Falster. Her har man allerede i dag et godt samarbejde med flere fælles aktiviteter, hvor institutionerne arbejder sammen om brug af faciliteter og hvor de unge fra STU eksempelvis kommer i praktik i børnehuset.

Med de nye el-ladcykler kan man skabe helt nye muligheder for udviklingen af fællesskabet: ”Med cyklerne kan vi skabe nogle nye fælles oplevelser for børnene og de unge og udnytte det naturskønne område, vi ligger i, endnu mere. Vi kan se, at de unge får rigtig meget ud af at være sammen med børnene og får noget ansvar, som kan hjælpe dem videre i deres udvikling. Samtidig får de mindste nogle unge, som de kan spejle sig i på en anden måde, end de kan med de voksne i institutionen,” forklarer Thomas Andreassen.

Hos LB Foreningen er man også meget glad for at kunne støtte de tre institutioner: ”Vi synes det er meget prisværdigt, at tre forskellige institutioner med vidt forskellige tilbud kan finde nye måder at arbejde sammen på, der gavner børnene og de unge. Vi vil gerne bidrage til at hylde naboskabet og fællesskabet og give dem endnu flere muligheder,” siger Bente Mølgaard, lokal repræsentant for LB Foreningen på Lolland-Falster, der sammen med Poul-Erik Madsen fra Stevns og Maj-Britt Kusk fra Næstved står bag donationen. 

OM STU GULDBORGSUND
STU Guldborgsund tilbyder en 3-årig Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse til elever, der har afsluttet folkeskolen, er under 25 år og som af eller anden grund ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse.
STU Guldborgsund rummer ca. 50 elever og 14 undervisere. Tilbuddet består af dagundervisning primært for elever bosat i Guldborgsund Kommune. Efter afsluttet uddannelsesforløb modtager eleven et afgangsbevis, der beskriver de opnåede kompetencer.

OM KRAGEREDEN
Kragereden er en privat integreret institution i Kraghave ved Nykøbing Falster. Institutionen har 10 vuggestue- og 38 børnehavepladser til børn i alderen 10 mdr. til 6 år. Kragereden er en certificeret DGI- institution, hvor leg, bevægelse og motorisk udvikling er en naturlig del af hverdagen. 

OM KRAGHAVEN
Kraghaven er et kommunalt aflastningstilbud for børn med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Her kan de nogle dage om ugen være sammen med andre børn i helt særlige rammer, der passer til deres udfordringer og behov.
Tilbuddet er helt nystartet og i forbindelse med etableringen af tilbuddet bliver der også lavet nye udearealer, der passer til målgruppen, ligesom indearealerne opdeles efter aldersgrupper.

OM LB FORENINGEN
LB Foreningen er ejer af LB Forsikring, som er Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, med over 430.000 medlemmer. De mange tusinde medlemmer repræsenteres af 70 delegerede valgt af medlemmerne over hele landet. De står bl.a. for velgørende uddelinger i deres regioner. LB Forsikring består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. Som forsikringstager i LB Forsikring er man også medlem af LB Foreningen og dermed medejer af LB Forsikring.

For yderligere oplysninger kontakt
LB Foreningen: Kommunikationschef, Mikkel Klausen, tlf. 24 28 21 10
Kragereden: Leder, Thomas Andreassen, tlf. 53 77 31 54