Ny luft til KOL-kor i Faaborg og Ringe med lokal donation

KOL-korene i Faaborg og Ringe får med en lokal donation fra LB Foreningen på Fyn lidt ekstra luft i budgettet til gavn for deres indsats for mennesker med lungesygdomme. 

Der var stor begejstring hos korsangere og frivillige, da de 24. oktober tog imod Birthe Skovgård, der er lokal repræsentant for LB Foreningen på Fyn. Med sig medbragte hun nemlig en stor papcheck på 10.000 kr. som bevis på den donation, der nu tilflyder KOL-korene i Faaborg og Ringe.

”Vi er helt oppe at køre over donationen fra LB Foreningen. Vi er to mindre kor, som udelukkende kører på frivillige kræfter, som er helt afgørende for, at vi kan fungere. Vi får også god støtte fra kommunen og fra Musikskolen til lokaler. Men med den her donation kan vi gøre langt mere for vores sangere og det sociale liv omkring koret, som er mindst lige så vigtigt som selve korsangen,” siger Lone P. Jeppesen, der er tovholder for Lungeforeningens arrangementer i Faaborg-Midtfyn kommune.

Med de 10.000 kr. fra LB Foreningen kan man nu understøtte arbejdet med køb af sangbøger, oplæg eller samarbejde med et orkester.

Birthe Skovgård, som selv er uddannet sygeplejerske og delegeret i LB Foreningen, er meget begejstret for at kunne støtte op om koret:
”KOL-korene gør en stor indsats for lungesyge borgere i området. Det er bevist, at korsang har en yderst gunstig effekt på lungefunktionen, og samtidig giver koret også et socialt fællesskab for mange af de lungesyge, som har svært ved at komme ud på grund af deres dårlige lungefunktion. Det er absolut et tiltag, som er værd at støtte,” forklarer Birthe Skovgaard.

Mange lungepatienter har væsentlig nedsat lungekapacitet, men fordi sang er med til at træne og forbedre kontrollen over vejrtrækningen, oplever mange, at deres vejrtrækning bliver forbedret og lettet af at synge i kor. Det giver større livskvalitet og gør det nemmere at tackle lungesymptomer i hverdagen. Det giver samtidig glæde, energi og en følelse af samhørighed at synge i kor sammen med andre, der også har en lungesygdom. 

”Der er ingen tvivl om, at det er en stor gave at kunne synge sammen, når man har en lungesygdom. Vi er i dag ca. 25 deltagere i hvert kor, men vi har masser af plads til flere deltagere, så har man en lungesygdom er man meget velkommen” lyder opfordringen fra Lone P. Jeppesen.

Der er i dag en lang række forskellige lungekor rundt om i landet og flere er på vej.

OM KOL-KORET FAABORG OG RINGE
KOL-korene i Faaborg og Ringe er en del af det landsdækkende netværk af lungekor under Lungeforeningen. Her mødes deltagerne som alle har en lungesygdom som KOL, astma eller en anden lungesygdom. 

De to kor mødes hver tirsdag – hhv. i Kulturhuset i Ringe kl. 10-11 og på Musikskolen i Faaborg kl. 12.15-13.15og synger i en time i et friskt tempo. Her er der også plads til social snak og hygge blandt sangere og frivillige.

OM LB FORENINGEN
LB Foreningen er ejer af LB Forsikring, som er Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, med over 430.000 medlemmer. De mange tusinde medlemmer repræsenteres af 70 delegerede valgt af medlemmerne over hele landet. De står bl.a. for velgørende uddelinger i deres regioner. LB Forsikring består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. Som forsikringstager i LB Forsikring er man også medlem af LB Foreningen og dermed medejer af LB Forsikring.

For yderligere oplysninger kontakt
LB Foreningen: Kommunikationschef, Mikkel Klausen, tlf. 24 28 21 10
KOL-koret: Lone P. Jeppesen, tlf. 23 90 48 40