Varmestue i Esbjerg får lokal donation til julefrokost for udsatte

Kirkens Korshærs varmestue for udsatte borgere i Esbjerg har fået en donation på 10.000 kr. fra LB Foreningen i Esbjerg. Pengene går til deres årlige julefrokost for varmestuens brugere af hjemløse, psykisk syge og misbrugere.

Den 13. oktober mødte Torben Mørup, den lokale repræsentant for LB Foreningen, der ejer Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, op i Kirkens Korshærs varmestue i Ribegade 5 i Esbjerg. Med sig havde han en check på 10.000 kr., som blev overrakt til lederen af varmestuen, Poul J. Rasmussen.

”Donationen fra LB Foreningen er virkelig værdsat, fordi vi nu kan give nogle af de mest udsatte i vores samfund nogle af de oplevelser, som alle andre også har til jul. Med pengene kan vi lave en rigtig julefrokost med sild, flæskesteg og pakkeleg for nogle af dem, som ellers ikke ville få den mulighed. Ikke mindst kan vi give dem et socialt fællesskab, som det vi andre også oplever i juletiden,” forklarer Poul J. Rasmussen.

Med pengene samler varmestuen 60-70 brugere, og giver dem nogle fælles oplevelser og en følelse af samhørighed, som for de fleste er det julen, handler om. Er der midler udover julefrokosten vil det gå til juleposer med forskellige madvarer, som uddeles til varmestuens brugere op til juleaften.

For Torben Mørup, LB Foreningens repræsentant i Esbjerg, er der også stor glæde ved at kunne donere penge til Kirkens Korshær: ”I LB Foreningen er vi optaget af at få så mange som muligt med i fællesskaber. Kirkens Korshærs varmestue er et fællesskab for brugerne, men en julefrokost giver dem også muligheden for at være en del af det store fællesskab omkring jul, hvor vi alle søger sammen med familie og venner, og hvor udsatte borgere kan føle sig meget alene,” siger Torben Mørup.

OM KIRKENS KORSHÆRS VARMESTUE
På varmestuen i Ribegade 5 tager man sig af Esbjergs udsatte - herunder hjemløse, psykisk syge og misbrugere hvoraf ca. halvdelen af varmestuens brugere er af grønlandsk oprindelse. Varmestuen har ca. 180 brugere tilknyttet og ca. 75 daglige besøgende.
Fokus er på at skabe et minimum af værdighed og på sundhed, pleje og mad. Således lavede man i 2022 22.000 måltider til målgruppen.

OM LB FORENINGEN
LB Foreningen er ejer af LB Forsikring, som er Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, med over 430.000 medlemmer. De mange tusinde medlemmer repræsenteres af 70 delegerede valgt af medlemmerne over hele landet. De står bl.a. for velgørende uddelinger i deres regioner. LB Forsikring består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. Som forsikringstager i LB Forsikring er man også medlem af LB Foreningen og dermed medejer af LB Forsikring.

For yderligere oplysninger kontakt
LB Foreningen: Kommunikationschef, Mikkel Klausen, tlf. 24 28 21 10
Kirkens Korshærs varmestue: Leder, Poul J. Rasmussen, tlf. 21 75 75 84