Lokal donation til Lykkeliga holdet Granit Kidz

Ved årets Folkemøde fik det lokale Lykkeligahold fra Aakirkeby IF, Granit Kidz, som består af børn med udviklingshandicaps, overrakt en flot donation på 10.000 kr. fra den bornholmske repræsentant for LB Foreningen, der ejer Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, LB Forsikring.

Det lokale Lykkeliga hold, Granit Kidz, fra Aakirkeby IF fik fredag under Folkemødet et stort skulderklap for deres arbejde med at skabe nye fællesskaber og en glæde ved sport gennem håndbolden.

Som optakt til den årlige storkamp mellem Granit Kidz og de tidligere landsholdsspillere: Jesper Nøddesbo, Morten Stig Christensen og Rikke Nielsen modtog formand for Støtteforeningen for GranitKidz Bornholm, Jakob Rolsted Jensen sammen med Granit Kidz spillerne donationen fra Christian Thøgersen, som er LB Foreningens lokale repræsentant på Bornholm.

”Vi er meget glade for den anerkendelse fra lokalsamfundet, som denne donation fra LB Foreningen er udtryk for. Det giver os endnu bedre muligheder for at skabe de gode rammer for vores børn i Granit Kidz og forhåbentlig få endnu flere til at være med,” forklarer Jakob Rolsted Jensen.

Donationen på de 10.000 kr. skal primært bruges til sociale arrangementer for spillerne som den årlige tur til Lykkeliga stævne i Jylland, en endags tur til Sjælland og sommer- og juleafslutninger. Her styrker man fællesskabet ikke blot for børnene, men også deres forældre og søskende.  

Hos LB Foreningen er der også begejstring for Granit Kidz: ”Vi er meget glade for, at vi kan være med til at støtte Granit Kidz. At se børnene få så meget glæde ud af at dyrke sport og ikke mindst opleve fællesskaber og venskaber med håndbolden som omdrejningspunkt, er fantastisk. Vi har netop fællesskabet som en helt central værdi for de projekter, vi støtter, og her er Granit Kidz et unikt eksempel,” siger Christian Thøgersen, lokal delegeret for LB Foreningen på Bornholm.

Udover Granit Kidz har man i Aakirkeby IF også skabt Granit Champz, som er et nyt håndboldhold for voksne med udviklingshandikap. Holdet er lavet med inspiration fra Granit Kidz, og målet er det samme: at skabe et idrætsfællesskab for personer med udviklingshandikap.

OM GRANIT KIDZ OG LYKKELIGA
Granit Kidz er et håndboldhold på Bornholm for børn med specielle behov, der blev stiftet i 2018. Holdet er en del af Lykkeliga, der er et positivt nationalt fællesskab for børn med udviklingshandicaps og deres familier. Krumtappen er etablering og forening af lokale håndboldhold for børn mellem 5 og 16 år. Holdene danner ramme om en helt ny måde at skabe netværk for børn og familier på og udenfor banen. 

Samtidig med at holdet blev stiftet i Åkirkeby Idrætsforening i 2018, stiftede forældrekredsen omkring holdet foreningen: Støtteforeningen for GranitKidz Bornholm, der støtter aktiviteter omkring ”GranitKidz”.

OM LB FORENINGEN
LB Foreningen er ejer af LB Forsikring, som er Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab med over 420.000 medlemmer. LB Forsikring består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. Som forsikringstager i LB Forsikring er man også medlem af LB Foreningen og dermed medejer af LB Forsikring.

For yderligere oplysninger kontakt
LB Foreningen: Kommunikationschef, Mikkel Klausen, tlf. 24 28 21 10
Støtteforeningen for Granit Kidz: formand, Jakob Rolsted Jensen tlf. 21 64 34 39
Granit Kidz: træner, Martin Byder, 28 88 02 77