Lokal donation hjælper nyt mødested for unge og foreninger i Beder på vej

Med en donation på 50.000 kr. fra LB Foreningen i Østjylland kan en ny kantinegård på Beder Skole blive indrettet som et hyggeligt mødested for byens unge og foreningerne i Beder.

Et nedslidt og afsidesliggende gårdrum er ikke et sted, der naturligt indbyder til samvær. Det mener skolebestyrelsen på Beder Skole. Derfor var glæden også stor, da en donation på 50.000 kr. fra lokale repræsentanter for LB Foreningen, der ejer Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, LB Forsikring, landede på skolebestyrelsesformandens bord.

Aarhus Kommune og Lokale- og Anlægsfonden har lagt midler til en renovering af kantinegårdrummet, men med donationen fra LB Foreningen er der nu også midler til at sikre selve indretningen af det nye mødested: ”Det er virkelig dejligt, at vi har fået en donation fra LB Foreningen. Nu kan vi give både skolen og de unge i Beder et naturligt samlingspunkt med lys og indbydende indretning og aktiviteter i både dag- og aftentimerne,” siger Anne Harrits, der er formand for skolebestyrelsen på Beder Skole. 

Kantinegården skal være et sted for hele byen og for alle lokalområdets borgere, ligesom lokalområdets foreninger også vil have adgang til at benytte kantinegården og dens faciliteter i deres aktiviteter. Indretningen skal skabe mere synergi med de eksisterende boldbaner og give lokalområdets borgere adgang til skolens fællesfaciliteter som kantine, madkundskabslokaler og idrætshallen. Også dagtilbuddets institutioner vil have en stående invitation til at benytte kantinegården i dagtimerne til ture, teaterforestillinger og andet.

I LB Foreningen er der også stor begejstring for projektet: ”I LB Foreningen er vi meget optaget af at skabe meningsfulde fællesskaber og ikke mindst give muligheder for børn og unge. At skabe et fysisk rum, hvor børn og unge kan mødes og samtidig hjælpe foreningerne til at skabe gode fællesskaber som her i Beder er for os helt oplagt at støtte,” siger Birthe Lundgaard fra Malling. Hun står sammen med to andre lokale repræsentanter fra LB Foreningen, Bodil M. Jensen fra Hinnerup og Kenneth Thomassen fra Mårslet, bag donationen, der bl.a. skal bruges til indretningen af gårdrummet med et nyt gult bordtennisbord, plantekasser og etableringen en udendørs køkkenø.

Med renoveringen vil man også inddrage den lokale idrætsforening Beder og Malling Idrætsforening, som vil bruge gårdhaven til deres madskole, og den lokale musikforening, Beder Live, der samler lokalmiljøet til koncerter i idrætshallen, men hvor man nu vil have mulighed for at flytte koncerterne ud i det fri.

Projektet forventes igangsat 1.1.2024 og færdiggjort i løbet af sensommeren og starten af efteråret 2024.

OM BEDER SKOLES KANTINEGÅRD
Med afsæt i skolens aktuelle indretning og stedets unikke karakter er projektet en nytænkning af en lomme i byen og på skolen, der i øjeblikket mest er at betragte som ”skolens bagside” til at blive et godt besøgt og eftertragtet samlingssted for både lokalområdets borgere og for skolens elever og brugere. Visionen med projektet er at gøre pladsen til et sted, hvor skolen møder byen i et åbent fællesskab.

OM LB FORENINGEN
LB Foreningen er ejer af LB Forsikring, som er Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, med over 430.000 medlemmer. De mange tusinde medlemmer repræsenteres af 70 delegerede valgt af medlemmerne over hele landet. De står bl.a. for velgørende uddelinger i deres regioner. LB Forsikring består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. Som forsikringstager i LB Forsikring er man også medlem af LB Foreningen og dermed medejer af LB Forsikring.

For yderligere oplysninger kontakt:
LB Foreningen: Kommunikationschef, Mikkel Klausen, tlf. 24 28 21 10
Beder Skole: Skolebestyrelsesformand, Anne Harrits, tlf. 28 51 91 53