Pressemeddelelse - Tidlig julegave til børn i Kolding

Julen kom lidt tidligt i år, da lokale repræsentanter fra LB Foreningen dukkede op med en check på 50.000 kr. til foreningen Gademix, som er et frivilligt socialt værested for udsatte og sårbare børn og unge mellem 10-16 år i Koldings Sydvestkvarter.

I Gademix arrangerer man bl.a. udflugter, weekendture og ferieaktiviteter, fordi mange børn og unge i målgruppen mangler oplevelser i deres liv. I 2023 er sommerferien forlænget til 7 uger i Kolding, og de ekstra feriedage er ikke nødvendigvis den gevinst, som det måske ellers kunne opleves som for mange børn: ”Vi oplever, at mange børn og unge keder sig i løbet af en sommerferie, fordi de ikke kommer på ferie eller kun er afsted i kort tid. Vi oplever også, at flere børn ikke kommer med os på ture, når det indebærer en overnatning. Det kan skyldes utryghed eller andre udfordringer,” forklarer Viktor Lindholm Jacobsen, leder i Gademix.

De lokale delegerede fra LB Foreningen i det sydlige Jylland har derfor besluttet at donere 50.000 kr. til at skabe tilbud til børnene og de unge i Gademix:

”Vi har et særligt fokus på udsatte børn og unge i LB Foreningen, og vi kan se, at det arbejde, som Gademix lægger for dagen, er med til at skabe nye muligheder for en gruppe, som ofte har et stort oplevelsesunderskud i hverdagen og særligt i ferierne, hvor deres kammerater er på udenlandsrejser og i forlystelsesparker,” siger Vibeke Boisen Brandhof, som overrakte de 50.000 kr. på vegne af LB Foreningen.

”Vi er meget taknemlige for den flotte donation fra LB Foreningen. Den giver os mulighed for at lave udflugter, hvor man kan få venskaber på kryds og tværs af alder og køn og ture kun for de unge, så de kan spejle sig i hinanden og få støtte af jævnaldrende og af de mange frivillige, slutter Viktor Lindholm Jacobsen.

OM GADEMIX

Gademix er et samarbejde mellem KFUM’s Sociale Arbejde og Kolding Kommune. Gademix får driftsmidler af Kolding Kommune, men skal selv søge til alle aktiviteter fx udflugter og ferieaktiviteter. Gademix har en fuldtidsansat leder, projektansatte og praktikanter, men grundlaget for hverdagen er en stor flok af stabile og engagererede frivillige.

For yderligere oplysninger:

Gademix: Viktor Lindholm Jacobsen, Leder i Gademix, Mobil: 50517217

LB Foreningen: Mikkel Klausen, chef for uddelinger, udvikling & kommunikation, Mobil: 24282110