250.000 kroner til kunst på landets uddannelsessteder

Dette års modtagere af LB Foreningens kunstsponsorater er fundet – og nu venter der børn og unge på Professionshøjskolen Absalon – Campus Roskilde, Skole og Ungecenter Concura og Undervisningscentret Sølager et spændende forløb med fællesskab, inspiration og kunst.

For 8. år i træk uddeler LB Foreningen, der ejer LB Forsikring, sponsorater til at skabe kunst på uddannelsessteder, og i år er det Professionshøjskolen Absalon – Campus Roskilde, Skole og Ungecenter Concura og Undervisningscentret Sølager, der tilsammen har fået 250.000 kroner til at skabe tre unikke projekter. Alle tre projekter er planlagt til at blive skabt i efteråret 2022.

På professionshøjskolen Absalon – Campus Roskilde, skal studerende på læreruddannelsen, i samarbejde med billedkunstner Birgit Risgaard Brænder, skabe værket ”Værdifuld viden på glas”. Værket vil bestå af glasmontrer med rum, hvori glasbowler vil blive placeret – og indholdet af hver bowle skal udtænkes og skabes af de studerende. Projektet skal ses som et bud på, hvordan viden og dannelse kan symboliseres stærkest muligt og samtidig bære signalet om, at man giver viden videre til eftertiden. Værket skal på denne måde kalde på refleksioner og skabe dialog omkring viden, identitet og væren i verden for den enkelte og for fællesskabet. Det har de fået 76.000 kroner til.

På undervisningscentret Concura i Kvanløse skal eleverne være med til at sætte et kunstnerisk præg på deres skole. I samarbejde med kunstneren DoArt skal eleverne skabe hele to værker, hvor eleverne skal lære at sætte ord på deres værdier og holdninger. Værkerne skal pryde skolens ydermur, samt udfolde sig på skolens indendørs trappeopgang. Eleverne skal gennem projektet lære værdien i at fordybe sig i at skabe noget og være en del af et fællesskab. Det har de fået 70.000 kroner til.

Eleverne på undervisningscentret Sølager i Skibby skal udføre 18 større værker, der præsenteres som et samlet relief. Projektet udarbejdes i samarbejde med kunstner Sille Juline Høgly Petersen, men værkerne vil bære stærkt præg af, at eleverne selv bestemmer materialet, og samtidig vil de være med til at definere temaet for den kunst, de er med til at skabe. Værket skal fortælle om skolens arbejde med temaerne ’fremtid’, ’håb’ og ’kærlighed’. Det har de fået 100.000 kroner til.

Projekterne bliver støttet af LB Foreningen, der hvert år donerer op til 3 x 100.000 kroner til kunstprojekter, der inddrager børn, elever eller studerende i et varigt kunstværk. Uddelingerne er en del af LB Foreningens arbejde for at understøtte kunst og undervisning:

”Projekterne i år er utrolig spændende – de er unikke og involverer børn og unge i de kunstneriske processer, på en måde, der gør det muligt for dem at sætte deres eget præg på de omgivelser, de hver dag er en del af. Projekterne taler alle ind i temaer, der både er vedkommende og inspirerende – så vi glæder os til at følge projekternes udvikling og børnene og de unges læring”, siger Martin Bødker Krogh, næstformand i LB Foreningen.

I år var det uddannelsessteder i postnumrene 3700-4799 der kunne søge støtte.

Læs mere LB Foreningens arbejde for kunst her