1.230.000 kroner projekter indenfor verdensmål 12

I 2021 gik LB Fonden og LB Foreningens Fond sammen om at uddele 1.230.000 kroner til projekter indenfor verdensmål 12 og undervisning. Blandt mere end 40 ansøgninger har fondene udvalgt fire projekter.

”Vi er rigtig stolte af de 4 projekter som LB Fonden og LB Foreningens fond har fundet i år. De arbejder alle 4 på en spændende måde med verdensmål 12 omkring ansvarligt forbrug og produktion. Det er et vigtigt parameter i vores fælles fremtid, og projekterne peger alle frem indenfor læring og forstående af dagsordenen på hvert sin måde. Vi ser virkelig frem til at følge projekterne over de næste år, siger formand for LB Fonden og LB Foreningens Fond, Mette Meulengraht Jensen.

Fire spændende projekter
De fire projekter, der i år har modtaget støtten, er Nyt liv til gammelt kluns; Unge mod madspild; Ansvarlig forbruger samt Dyr, mennesker og ansvarligt forbrug, hvoraf de to første får deres uddeling fra LB Fonden og de to sidstnævnte får midlerne fra LB Foreningens Fond. Det er på en og samme tid meget forskellige projekter samtidig med, at de arbejder for samme endemål – nemlig at sætte fokus på at skabe ansvarligt forbrug og ansvarlige produktionsmetoder. 

  • Nyt liv til gammelt kluns er undervisningsmateriale, der vil give danske skoleelever viden om forbrug, genbrug og bæredygtighed, samt motivere og engagere dem til at blive bevidste, kritiske forbrugere. Undervisningsmaterialet er målrettet 3.-6.klasse i faget Håndværk og design.
  • Unge mod madspild er første etape i et projekt, der skal give Arla Fonden en stærk og kvalificeret model for, hvordan Fonden i samarbejde med kommuner og andre aktører kan gøre madspild til en national indsats på landets skoler og dermed skabe en kompetenceopbygning hos børn og unge.
  • Ansvarlig forbruger er et virtuelt undervisningsunivers, hvor der udvikles et Augmented Reality univers, hvori eleverne bliver stillet overfor dilemmaer og valg i henhold til ansvarligt forbrug og produktion. Hver gang eleverne træffer et valg, vil de kunne se konsekvenser for dette valg.
  • Dyr, mennesker og ansvarligt forbrug er et undervisningsforløbet der tilbydes ungdomsuddannelserne og skal ses som et tværfagligt projekt, hvor eleverne ud fra egne data og indsigt i ZOOs projekter omkring naturbevarelse skal arbejde løsningsorienteret med forskellige cases, som alle har til formål at oplyse og eventuelt ændre egne forbrugsvaner samt, hvordan man kan hjælpe andre samfundsgrupper med at vælge bæredygtige alternativer. 

Læs mere om projekterne her.