IT-infrastruktur og internetbaseret undervisning

Der var engang, hvor der hang løse kabler hen over gangene på Deutsch Skandinavische Gemeinschaftsschule.

Alt undersøgende projektarbejde skulle også planlægges nøje, hvis det skulle gennemføres med adgang til internettet.

Men sådan er det ikke mere. Med støtte fra LB Foreningen har den tysk-skandinaviske skole nemlig fået styrket sin IT-infrastruktur og herunder etableret trådløst internet.

- Kvaliteten af vores undervisning baseret på web 2.0-værktøjer er markant forbedret det seneste år. Kort sagt kan vi nu bruge undervisningstiden på det væsentlige i stedet for tekniske udfordringer, udtaler Jacob Chammon, der er rektor på Deutsch Skandinavische Gemeinschaftsschule.

Digital og differentieret undervisning
Konkret har skolen fået lavet ny strømføring og etableret trådløst internet, der dækker alle skolens klasselokaler, gangarealer og faglokaler og er stærkt nok til at trække op mod 2000 computere, tablets og mobiltelefoner på én gang.

Derudover har skolen investeret i interaktive white boards og elev-lap tops. Alt sammen med henblik på at give en mere digital og differentieret undervisning.

- Eleverne kan i forvejen mange forskellige ting med deres mobiler og tablets. Så meget desto vigtigere er det at vise dem, hvordan de bruger de digitale muligheder godt. Derfor skal eleverne både lære at forholde sig til kvaliteten af og etikken i det, de producerer, og det gør vi bedst ved at inkorporere det i den daglige undervisning, slutter Jacob Chammon, rektor på Deutsch Skandinavische Gemeinschaftsschule.

Om Deutsch Skandinavische Gemeinschaftsschule
Deutsch Skandinavische Gemeinschaftsschule er en tysk-skandinavisk friskole i Berlin med 175 elever og 38 ansatte. Skolen har eksisteret siden 2012 med det formål at bygge bro mellem den skandinaviske undervisningstradition og det tyske skolesystem. Skolen er desuden en aktiv spiller i de lokale skandinaviske communities i Berlin.

Læs mere om projektet her
Se, hvilke projekter LB Foreningen støtter her