LB Fonden uddeler 900.000 til læring, trivsel og fællesskaber

For 20. år i træk har LB Fonden uddelt midler til en række projekter. I år blev der uddelt knapt en million kroner fordelt på fem projekter, der hver i sær sætter fokus på fællesskabet betydning for faglighed, dannelse og kreativitet, som var årets tema for uddelingerne.

Uddelingen fandt sted torsdag den 29. november, hvor knapt en million kroner blev fordelt. Og det er et stærkt felt, der var kommet gennem nåleøjet og fik støtte til deres arbejde:

Fællesskab og Trivsel i Folkeskolen, Red Barnet - 235.000 kr.

Med ’Fællesskab og Trivsel i Folkeskolen’ vil Red Barnet videreudvikle undervisningsmateriale fra ’Rykke Sammen’ til gavn for de børn, der ikke trives i dagligdagen.  Materiale t afprøves sammen med Aarhus Universitet og VIA University College i samarbejde med tre modelskoler, blandt andre Højen Skole og Thyregod skole.

Flerkulturel integrationsklub for unge, Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole - 25.000 kr.

Kirkeskolen og Ringkøbing-Skjern ungdomsskole er gået sammen om aktiviteter for unge flygtninge og indvandrere i alderen 15 til 20 år. Projektet skal give dem indsigt i danske samfund, kultur- og foreningstraditioner.

To Verdener, Samme Virkelighed; Levende Menneskerettigheder - 145.000 kr.

Gennem et digitalt dilemma spil skal elever i 7.-9. klasse lære om digital dannelse. To verdener, samme virkelighed har fokus på ytringsfrihed, etik og straffeloven – indenfor områderne: hvad kan man sige på nettet, censur, overvågning contra privatliv og whistle-blowing. Emner der spiller en stadig større rolle i moderne fællesskaber. Bag spillet står bl.a. forsvarsadvokat Thorkil Høyer, formand for Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre

Lærerstart og fodfæste i et livslangt karriereforløb, Lærerudd. i Aarhus - 290.000 kr.

Projektet ’Lærerstartordning’ undersøger betydningen af, at tilbyde nyuddannede lærere et fast introduktionsforløb i deres første år i professionen. Som en del af forløbet får alle lærer tilknyttet en mentor. Projektet testes i Herning Kommune og følges af forskere fra VIA University College med henblik på at finde ud af, hvordan man kan understøtte nyuddannede lærere bedst muligt.

Ordheltene fra Ordskoven, Progression Park IVS - 205.000 kr.

Ordheltene fra Ordskoven er et undervisningsforløb til ordblinde elever i 3.-5. klasse, der kan bruges i den differentierede danskundervisning.  Gennem lærervejledning og undervisningsmaterialet skaber ’Ordheltene fra Ordskoven’ læselæring samtidig med, at det giver dem et fællesskab, der styrker og fastholder deres engagement.

  • Årets tema for 2017 - Fællesskabets betydning for faglighed, dannelse og kreativitet.
  • LB Fonden blev stiftet i 1997 med det formål at yde støtte til forskellige formål til gavn for undervisningsområdet og har uddelt omkring en million kroner hvert år.
  • LB Fonden fondens primære formål er at yde støtte til kulturelle, uddannelsesmæssige og/eller forskningsmæssige formål til gavn for undervisningsområdet.
  • Der bliver lagt vægt på, at støtten ydes til projekter, som sigter mod at skabe pædagogisk udvikling med et fremtidsorienteret perspektiv. Projekter, der undersøger vilkår for og effekter af læring i fællesskaber er blevet foretrukket.