Sjællandske uddannelsessteder kan få 100.000 kr. til kunstprojekt

Nu er der åbnet for ansøgninger af LB Foreningens kunstsponsorater, og i år er det uddannelsessteder i hovedstadsområdet og Nordsjælland, der kan søge.

For 6. år i træk uddeler LB Foreningen op til 100.000 kroner til kunstprojekter på tre af landets uddannelsessteder. I år er det alle* – fra børnehaver til universitetsuddannelser – i postnummer 1000-3690, der kan søge. Projekterne skal inddrage børn eller studerende, skabe et permanent værk til uddannelsesstedet og skal udføres i samarbejde med en kunstner.

I 2020 var det uddannelsessteder i Midt- og Vestjylland, der kunne søge pengene, og her var det Vestbyen Friskole, Hadsten Fri Fagskole og Social og Sundhedsskolen Herning, der fik tildelt kunstsponsoraterne. Hele efteråret har elever og studerende arbejdet hårdt – og på trods af den nuværende situation har Vestbyen Friskole kunne afholde fernisering af det kunstværk, de har lavet i samarbejde med kunstner Lise Eiler, hvor samtlige elever og lærere på skolen har bidraget. Både Hadsten Fri Fagskole og Social og Sundhedsskolen Herning bliver også færdige med deres kunstværker inden november måned er slut.

  
Billederne er fra de tre uddannelsessteders projektforløb. 

Sjællandske uddannelsessteder har før været med

Det er ikke første gang at uddannelsessteder i Hovedstadsområdet har fået penge til kunstprojekter af LB Foreningen. I 2017 fik Herstedlund Skole i Albertslund et sponsorat på 100.000 kroner og det samme gjorde Trongårdsskolen i Kgs. Lyngby. Begge steder er kunstværkerne i dag en del af skolernes udsmykning.

Så har man en ide til et kunstprojekt, der passer ind i rammen, er det bare om at få søgt. Ansøgningsprocessen er i gang, og man skal senest sende sin ansøgning 23. april 2021.

Læs mere om LB Foreningens kunstsponsorater og om hvordan man søger her

* Kunstsponsoraterne var i 2015-2018 alene forbeholdt folkeskoler, mens perioden 2019-2022 er forbeholdt alle andre uddannelsessteder end folkeskoler.