300.000 kroner til 3 unikke kunstprojekter

Når eleverne igen vender tilbage til landets uddannelsessteder, har de lidt ekstra at glæde sig over på Hadsten Fri Fagskole, Social & Sundhedsskolen Herning og Vestbyen Friskole.

Kunstværk af årets modtagere 2019 fra Nyborg Friskole

For femte år i træk uddeler LB Foreningen, der ejer LB Forsikring, nemlig sponsorater til at skabe kunst på uddannelsessteder, og netop Hadsten Fri Fagskole, Social & Sundhedsskolen Herning og Vestbyen Friskole er dette års modtagere. I alt er 291.050 kroner blevet tildelt skolernes tre unikke projekter, som alle er planlagt til at blive eksekveret i efteråret.

På Hadsten Fri Fagskole skal eleverne i samarbejde med kunstnerne Line Frøslev og Morten Tropp udføre et værk, bestående af et relief i forskellige materialer, samt fire billeder udviklet af eleverne. Projektet lægger op til, at eleverne udnytter de kyndigheder, de lærer i skolen, som skal give dem et blik for, at forskellige kompetencer skal bruges, for at løfte et samlet resultat.

På Social & Sundhedsskolen Herning skal kunstprojektet bidrage til at skabe et levende, oplevelsesrigt og nærværende sted for alle. Værket vil munde ud i en stor uro, som skal bestå af store silhuetter, i form af menneskeskikkelser, som skal afspejle de mennesker, der er en del af elevernes hverdag- og arbejdsliv.  Skolen samarbejder med den lokale kunstner, Ulla Armose, der ønsker at inddrage elever på tværs af alle uddannelser, således at projektet bidrager til fællesskabet, med fokus på omsorg for andre.

Udsmykningen til Vestbyen Friskole skal udtrykke skolens grundlæggende værdier: Trivsel, faglighed og fællesskab. Værket vil bestå af et såkaldt sko-træ, der vil vokse fra gulv til loft, hvor elevernes aflagte sko tilsammen skal danne en træstamme. Projektet udføres af kunstner Lise Eiler og inddrager alle skolens elever. Projektet bidrager derfor ligeledes til fællesskabet og kan kun vokse sig stort, hvis alle skolens elever bidrager.

Projekterne støttes af LB Foreningen, der hvert år donerer op til 3x100.000 kroner til kunstprojekter, der inddrager børn, elever eller studerende i et varigt kunstværk. Uddelingerne er en del af LB Foreningens arbejde for at understøtte kunst og undervisning.

I år var det uddannelsessteder i postnumrene 7000-9990 der kunne søge støtte, og næste år vil det være muligt for uddannelsessteder i postnumrene 1000-3690 at søge støtte til kunstprojekter.   

Læs mere LB Foreningens arbejde for kunst