LB Forsikring uddeler en kvart million kroner til 3 kunstprojekter

For fjerde i år i træk har LB Forsikring uddelt sponsorater til at skabe kunst på tre uddannelsessteder. I alt er 253.100 kroner blevet tildelt kunstprojekter på Brenderup Realskole, Nyborg Friskole og Skanderup Efterskole.

De tre skoler blev udvalgt blandt årets mange ansøgere, og i et samarbejde mellem elever, lærere og kunstnere skal de tre kunstprojekter nu gøres til virkelighed. Skolerne har alle hver deres unikke projektforløb: 

På Brenderup Realskole vil eleverne sammen med kunstneren Stefan Herrik udføre en totalinstallation i form at et fysisk rum i skolegården, hvor man kan fordybe sig, blive forundret og bruge sine nysgerrighed. 

På Nyborg Friskole vil man involvere alle elever fra 0.-6. klasse, inklusive skolens specialklasser, i et samarbejde med kunstneren namesEARLE. Projektet består af en udsmykning, som skaber en ramme om elevernes unikke fortælling og selvforståelse som individ og som del af et fællesskab. 

På Skanderup Efterskole ønsker man med projektet at markere 100-året for Genforeningen mellem Sønderjylland og resten af Danmark ved at opføre en pavillon foran skolens hovedbygning. Formålet er at prøve at se på grænsen på en ny måde; som et rum, hvor mennesker kan mødes. Projektet udføres af skolens elever, håndværkere og kunstneren Cecilie Bendixen.

Projekterne bliver til med støtte fra LB Forsikring, der hvert år donerer op til 3 x 100.000 kroner til kunstprojekter, der inddrager elever og skaber kunstnerisk og kulturel værdi. Uddelingerne er en del af LB Forsikrings arbejde for at understøtte kunst og undervisning.  

I år har det været uddannelsessteder i postnumrene 4800-6990, der har kunne søge støtte, og næste år vil det være muligt for uddannelsessteder i postnumrene 7000-9990 at søge støtte til kunstprojekter.   

Læs mere LB Foreningens arbejde for kunst