450.000 kroner til kvalitetsuddannelse

Blandt mere end 50 ansøgninger har LB Fonden udvalgt tre projekter, der samlet har modtaget 450.000 kroner til projekter, der bidrager til FN’s verdensmål 4 – Kvalitetsuddannelse.

Feltet af ansøgninger var stærkt i år, men tre projekter stod klarest frem:

”Vi er i LB Fondens bestyrelse rigtig glade for at have fundet tre spændende projekter, der alle på hver deres måde arbejder på verdensmål 4 – Kvalitetsuddannelse. Det var et svært valg, fordi vi skulle vælge blandt de mere end 50 ansøgninger, der udgjorde et stærkt felt. Vi ser frem til at følge projekterne og deres resultater inden for kvalitetsuddannelse og livslang læring”, siger formand for LB Fonden, Mette Meulengraht Jensen.

Tre projekter, samme formål

De tre projekter, der i år har modtaget støtten, er 100POTENTIALER, Face it! og Historielab. Projekterne er vidt forskellige, men kæmper alligevel for samme formål: Kvalitetsuddannelse.

100POTENTIALER er 100 digitale undervisningsforløb om bæredygtig udvikling til fagene biologi, geografi, samfundsfag, historie og engelsk i folkeskolens udskoling og gymnasiet.

Face it! er et projekt, der tilbyder unge i folkeskolens udskolingsklasser, som er i fare for skolevægring, nogle konkrete forbilleder som de kan spejle sig i, og som kan give dem tro på, at de selv kan lykkes. Dette gøres gennem en række masterclasses med tilknyttede mentorer, samt opfølgende digitale mentorforløb.

Historielabs projekt har til formål at undersøge, hvordan anvendelsen af rollespil i historieundervisning kan bidrage til livsduelighed og styrke sociale kompetencer hos elever med særlige behov. 

Læs mere om projekterne her.

Fakta

LB Fonden yder støtte til kulturelle, uddannelsesmæssige og/eller forskningsmæssige formål til gavn for undervisningsområdet. Der åbnes endnu en gang op for ansøgning i foråret 2021, hvor årets tema samtidig vil blive annonceret. Læs mere på siden her.