2008

I 2008 støttede vi projekter, der sigter mod at skabe pædagogisk udvikling med et fremtidsorienteret perspektiv.

LB-Fonden til Almenvelgørende Formål uddelte for 11. gang fondsmidler til projekter, der sigter mod at skabe pædagogisk udvikling med et fremtidsorienteret perspektiv og som tillige kan blive af betydning for mere end den enkelte institution.

Projekterne 2008

Alice Holm, Avico Film og TV

75.000,-

Er skolen for de lærde blot?

Et filmisk portræt af Støvring skoles erhvervsklasse og de gode resultater, der er opnået med at skoletrætte elever videre til erhvervsuddannelser og ungdomsuddannelser med henblik på at få mindst 95% videre i uddannelsessystemet.

Center for bevidst bevægelse

Leder Jess V. Haderslev - 75.000,-

Etablering af Helende Have i Gl. Almind syd for Viborg
Udvikling af praktiske og pædagogiske metoder i arbejdet med sygemeldte voksne på kanten af arbejdsmarked og uddannelsessystem
.

Projektet vil undersøge, om rehabilitering, optræning og erhvervsafklaring med udgangspunkt i et havemiljø efter svensk inspiration kan medvirke til hurtigere tilbagevenden til beskæftigelse og uddannelse.

Høje Taastrup Gymnasium

Rektor Mogens Andersen - 50.000,-

Vidensdeling i gymnasiepædagogik for unge med Aspergers Syndrom.

Høje Taastrup Gymnasium har en gymnasieklasse med unge med Aspergers Syndrom, og projektet gælder dannelse af netværk i Danmark og Skandinavien for lærere, der arbejder med eleverne.

Lektor Egon Hedegaard, KDAS

75.000,-

Kortlægning og formidling af lokale danske erfaringer med, hvordan nye lærere kommer godt i gang.

Projektet skal skabe bedre betingelser for nye lærere ved at kortlægge og formidle praksis i kommunernes arbejde med at støtte nye lærere i de første år.

Marianne Ramussen Filmkompagniet & Helle Jensen, Foreningen Børns Vilkår

Forfatter Jesper Juul og Phd Elsebeth Jensen - 75.000,-

Relationskompetence i Klasseværelset, en film der formidler god praksis.

Filmen skal bringe gode historier og best practise for at vise, hvordan man mestrer relationskompetencen i klasseværelset og derved styrke lærerne i deres daglige arbejde.

Roskilde Handelsskole

Trine Sørensen - 50.000,-

Motivation gennem brug af læringsstile - arbejdsglæde hos både elever og lærere.

Målgruppen er HHX-elever, der ikke er bogligt stærke. Projektet, der inddrager fagene dansk, engelsk, afsætning, historie og matematik, skal arbejde med læringsstile og udarbejde af undervisningsmaterialer til målgruppen.

Tolne Efterskole, Forst. Jens Kjær

100.000,-

De frie kostskoler som lærested og værested.

I alt 13 efterskoler sætter fokus på undervisningsbegrebet for at udvikle dette ved at holde et spejl op for egen praksis og sikre kvaliteten af det produkt, som tilbydes de unge med særlige behov, så disse kan få en uddannelse med et indhold, der kan bringe dem videre i uddannelses- og undervisningsforløb.

Projektrapporter 2008

Specialundervisning paa hovedet

Tolne Efterskole fol støtte til et pædagogisk projekt på de fire kostskoler og i 2010 udkom bogen Specialundervisning på hovedet - almene pædagogiske synspunkter af Leo Komischke-Konnerup og Niels Buur Hansen, Forlaget Klim

Mindfullness og empati

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam consectetur vitae urna non tincidunt. Vestibulum pharetra nibh et convallis convallis. Vivamus pretium maximus velit, id consequat elit. Cras ante lacus, ornare ac egestas rhoncus, lacinia et nibh. Nullam lacinia faucibus nisl a dictum. Cras non leo vel ligula dignissim viverra vel ac ipsum. Aliquam faucibus, libero sit amet consequat rutrum, nulla justo blandit felis, ut consectetur lorem leo id leo. Nulla eu imperdiet dui, ac laoreet justo.