LB Foreningen støtter Det Lærende Fængsel

Til februar starter Det Lærende Fængsel et nyt UCANDOIT-forløb, der hjælper udsatte unge på vej med uddannelse og arbejde.

Det sker i Trekantsområdet med støtte fra blandt andet LB Foreningen, der bakker op om den socialøkonomiske virksomheds arbejde for udsatte unge mellem 15-20 år.

UCANDOIT er et kriminalpræventivt tiltag, der bl.a. bygger på mental styrketræning og mentorordninger i et forsøg på at gøre unge fra belastede miljøer uddannelsesparate eller klar til et liv på arbejdsmarkedet.

Konkret har LB Foreningen støttet udviklingen af projektets læringsmappe, der skal følge den enkelte kandidatet undervejs i forløbet.

Mappen er bygget op over temaerne mind, body og økonomi/samfund, og skal udfyldes som et led i den løbende læringsproces. På den måde er læringsmappen tænkt som en støtte for de unge i forhold til at strukturere deres refleksioner om blandt andet fremtidige mål.

UCANDOIT er én gang tidligere gennemført i Københavnsområdet, og på sigt er det er ambitionen at udbrede programmet geografisk.

Læs mere på www.DetLærendeFængsel.org